V dnešním článku se budeme zabývat jedním z nejvíce rozšířených a všestranných přírodních produktů → jablečným octem a čím ho nahradit. Možná jste o něm už slyšeli, a také vás zajímá, co je to jablečný ocet a jak ho lze nahradit v případě potřeby. Jablečný ocet je výsledkem fermentace jablečného moštu a obsahuje mnoho prospěšných živin a látek. Připravte se na objevování nových možností a nápadů, jak nahradit jablečný ocet.

Jablečný ocet?
Jablečný ocet se vyrábí z fermentované jablečné šťávy. Jablka se rozdrtí a zbylé šťávy se fermentují a stáčí do láhve.
Tato přísada dodává „pikantní“ chuť receptům, jako jsou saláty a spousty dalších pokrmů. Dá se také používat i ve sladkých receptech
Jelikož se vyrábí z jablečné šťávy, mnozí považují chuť za příjemnou. Někteří však mohou vyžadovat náhradu jablečného octa, ať už proto, že jim došel v domácnosti, nebo se o něj prostě nestarají.
Možná se vám podaří nahradit jablečný ocet v receptech jednou z následujících alternativ.
Čím nahradit jablečný ocet?
1) Citronová šťáva
Citrony vám dodají tu správnou kyselost a podobnou chuť jako jablečný ocet.
Jedná se o nejběžnější náhradu za jablečný ocet a zaručeně citron koupíte v každém obchodě s potravinami.
2) Bílý vinný ocet
Další skvělou náhradou je také kyselost bílého vinného octa.
Avšak mu chybí ta „správná“ ovocná chuť, takže by bylo dobré ho zkombinovat se silnější ovocnou šťávou.
3) Ocet z červeného vína
Na světě existuje mnoho druhů octa, takže může být obtížné je rozlišit. Slyšeli jste už o octu z červeného vína?
Tento druh octa vyniká svou tmavě červenou barvou a pikantní chutí. Jak už název napovídá, vyrábí se z kvašeného červeného vína.
TIP na čtení → Jablečný ocet: jaké má nežádoucí účinky?
4) Grapefruitový džus
Grapefruitová šťáva patří k nejlepším alternativám.
Není zas tak příliš kyselý, ale je o to hořčejší.
5) Sherry ocet
Sherry ocet má velmi výraznou chuť, která je velmi rozdíl od jablečného octa, ale stále má stejný kyselý charakter.
Dejte si ale pozor, jelikož může změnit celkovou chuť vašeho pokrmu.
6) Rýžový vinný ocet
Rýžový vinný ocet je velmi oblíbený mezi asijskou kuchyní a je méně kyselý a ovocnější.
7) Jablečný džus
Jablečný džus patří k jedné z nejlepších náhražek díky své jablečné chuti. Nicméně je tam málo nebo poměrně žádná kyselost a je také mnohem sladší.
8) Čerstvé limetky
Limetková šťáva patří mezi nejlepší alternativy, protože získá silnou kyselost a ovocnou chuť najednou.
TIP na čtení: