3 Comments
Leave a Response
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Pokud vám v domácnosti chybí vanilkový cukr, je to nepříjemná situace. Existuje však několik alternativ, které můžete použít při pečení jako náhražku. Čím nahradit vanilkový cukr?
Pokud rádi a často pečete, tak vanilkový cukr je skvělým pomocníkem nejen při pečení a vaření. Pokud vám však vanilkový cukr doma chybí, musíte najít nějak alternativu, která bude mít co nejvíce společného. Jaké to jsou?
Vanilkový cukr má velmi zvláštní příchuť, kterou není snadné napodobit, ale ve většině receptů je vanilkový cukr v menším množství a jen dodává lepší chuť pokrmům. Takže v některých případech je velmi snadné najít alternativu.
Následující tipy nabízejí různé možnosti, které se liší v závislosti na chuti a receptuře pokrmu.
Vanilkový cukr je běžný cukr, do kterého se přidává vanilková příchuť.
Často proto není ani poznat, když vanilkový cukr chybí a je nahrazen cukrem normálním.
Dobrou náhradou za vanilkový cukr je vanilkový pudinkový prášek.
Na každý balíček vanilkového cukru odeberte asi 8g běžného cukru a přidejte lžičku pudinkového prášku.
Pokud máte doma vanilkový extrakt, můžete ho samozřejmě použít jako náhradu vanilkového cukru v receptech.
Přidejte do receptu stejné množství běžného cukru a také jednu lžičku vanilkového extraktu na balíček vanilkového cukru.
Vanilkovou pastu můžete použít i jako výbornou náhradu vanilkového cukru.
Před přidáním do receptu však pastu dobře promíchejte s cukrem.
Vanilkové lusky jsou o něco složitější na zpracování, a proto má smysl si z nich udělat sirup.
Vanilkový lusk můžete skladovat v lednici asi 3 až 6 měsíců a lze jej použít při jiných příležitostech.
Při přípravě sirupu postupujte takto:
Jaké je dávkování? Balíček vanilkového cukru odpovídá cca 8g cukru.
Zejména ve vánočních receptech lze vanilkový cukr nahradit také pomerančovou příchutí.
K tomu nastrouhejte na struhadle najemno trochu pomerančové kůry a poté jí přidejte do receptů.
Půl čajové lžičky nastrouhané pomerančové kůry dobře promíchejte s asi 8 gramy běžného cukru na každý balíček vanilkového cukru.
Karamel může také doplnit nejeden recept s vanilkovým cukrem.
Ujistěte se, že se karamel dobře promíchá se zbytkem ingrediencí.
Tuhý karamel by se proto měl předem zahřát.
Jak se vám líbil článek?
Začněte hlasovat!
Hodnocení 5 / 5. Kolik lidí hlasovalo: 3
Tento příspěvek nemá zatím žádný hlas! Buďte první!
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
[…] Čím nahradit vanilkový cukr? […]
[…] Čím nahradit vanilkový cukr? […]
[…] Čím nahradit vanilkový cukr? […]