Začít konzumovat BIO potraviny je tím nejlepším řešení jak se vyhnout chemicky upraveným potravinám. Jaký mají vliv bio potraviny na hubnutí? Jsou BIO potraviny vhodné nejen pro výživu ale také do redukce vaší nadváhy? I když neexistuje žádné vědecky doložené studie které jsou propojeny se ztrátou hmotnosti, existují však důkazy že by jsme měli věnovat pozornost BIO potravinám.

Vliv BIO potravin na hubnutí
Mezi první důkazy můžeme zahrnout chemicky upravené potraviny. Když se snažíme zhubnout pomocí upravených potravin tak mohou nést daleko větší zdravotní rizika, kterým je dobré se vyvarovat protože mohou představovat značné zdravotní problémy.
Pokud budete konzumovat výhradně jenom BIO potraviny, dokážete dramaticky snížit velké množství látek které se nacházejí v znečišťujících potravinách včetně pesticidů, rozpouštědel a těžkých kovů. Tyto látky mohou být velmi riskantní při dietě, protože při hubnutí si naše tělo vezme více zásob živin z našeho těla.
V tukových buňkách používáme tuk pro naší energii – to patří k jedním z hlavních způsobů díky kterému hubneme. Můžeme však přesunout mnohem více minerálů dovnitř a ven z naších kostí, nebo mnohem více aminokyselin v našich svalech a mimo ně. Při hubnutí se zátěž našeho metabolismu může výrazně zvýšit.
Pokud jsou v kostech uloženy těžké kovy (olovo) nebo toxiny které jsou rozpustné v tucích tak tyto toxiny se mohou během diety nebo ztrátě nadváhy uvolňovat ze skladových míst. A kvůli tomu naše játra a ledviny musí začít reagovat k aktivnější detoxikaci a tento proces bude vyžadovat více energie a živin.
Hubnutí je období, díky kterému musíme vytěžit maximum. Znamená to třeba že si dáme méně jídla, aby pracoval více náš metabolismus. Pokud chceme opravdu dobře a zdravě hubnout, měli by jsme se zaměřit především na potraviny a jejich kvalitu které konzumujeme.
Ve skutečnosti by ono jídlo které konzumujeme mělo dosáhnout více z nutričního a metabolického hlediska. Jak se říká, BIO potraviny jsou vstupenkou pro větší obsah kvalitnějších živin.

Jsou lepší organické nebo chemicky upravené potraviny?
Z výzkumného hlediska se pořád diskutuje o tom, jak velké jsou nutriční rozdíly mezi organickými a klasickými upravenými potraviny ze supermarketu. Avšak z vědeckého hlediska je rozdíl mezi těmito potraviny jasný, ačkoliv vždy není tak snadné tyto nutriční hodnoty určit.
Výzkumné studie ukazují, že za posledních 20 let se jasně ukáže na organické BIO potraviny, které jsou mnohem lepší díky složení vůči chemicky upraveným potravinám.
V průměru se dá řičí, že rozdíl v dostupnosti a obsah živin je až o 10-20% v BIO potravinách.
Tipy na čtení: