Zapečená žlutá cuketa s parmazánem a tymiánem
5
Osob10
minutes15
minutes66
kcalIngredience
3 až 4 cukety, oloupané a podélně nakrájené na čtvrtky
Panenský olivový olej
1/2 šálku strouhaného parmazánu
2 lžičky čerstvého tymiánu (nezanechávejte stonky)
1 lžička sušeného oregána
½ lžičky sladké papriky
½ lžičky černého pepře
Špetka soli
Pokyny
- Zahřejte troubu na 170 stupňů.
- V misce smíchejte nastrouhaný parmazán, tymián a koření.
- Připravte si velký plech na pečení s pečícím papírem. Pečící papír potřete extra panenským olivovým olejem.
- Umístěte cuketové tyčinky na pečící papír a zvlášť cuketu potřete extra panenským olivovým olejem.
- Každou cuketovou tyčinku potřeme polevou, smíchanou z misky.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 15 až 20 minut dokud nezměkne. Poté, abyste získali zlatavou a křupavou polevu, opékejte další 2 až 3 minuty.
- Ihned podávejte jako předkrm s přílohou, například s hummusem nebo co rádi jíte.
Informace
- Výživové informace:
Kalorie: 66 kcal
Sacharidy: 4,8 g
Bílkoviny: 5,4 g
Tuk: 3,3 g
Nasycené tuky: 1,8 g
Draslík: 319,4 mg
Vláknina: 1,6 g
Vitamín A: 458,2 IU
Vitamín C: 22,3 mg
Vápník: 139,3 mg
Železo: 0,9 mg
Náš recept na zapečenou cuketu s tymiánem a parmazánem: Vynikající kombinace chuti a jednoduchá příprava!
Zahřívající se počasí a bohatá úroda zahrady přinášejí hojnost zeleniny, kterou lze využití k přípravě zdravých a chutných jídel. Jednou z nejvíce oblíbených a lahodných letních zelenin je bezpochyby cuketa. Pokud jste si naše stránky vybrali právě kvůli inspiraci na nové recepty, pak byste neměli přehlédnou náš vlastní recept na zapečenou cuketu s tymiánem a parmazánem.
Náš recept je nejen jednouchý a rychlý, ale také zahrnuje čerstvé a kvalitní suroviny, které vám přinesou maximální chuťový zážitek.
Zapečená žlutá cuketa je výbornou volbou pro ty, kteří hledají lehké a zdravé jídlo, a přesto nechtějí ustoupit kompromisu v chuti.