Jak vařit čerstvý nebo mražený hrášek? V našem článku se dozvíte vše potřebné, co potřebujete o této zelené luštěnině vědět, ať už se jedná o dobu vaření, jaké obsahuje živiny nebo kdy je nejlepší doba na jeho konzumaci.
Co je hrášek?
Hrách (hrášek), je druh luštěniny, který roste uvnitř dlouhých a baculatých lusků. Stejně jako u všech druhů luštěnin se jejich cukry začnou měnit na škrob krátce po udržení, takže je nejlepší konzumovat hrášek nasbíraný.
Jedná se o velmi univerzální luštěninu, jelikož se velmi ceněná na obsah živin a také patří k univerzálním přílohám k mnoha pokrmům.
Proč zvolit hrášek? Je levný, snadno dostupný, lehce se připravuje, obsahuje mnoho živin a je skvělý jako příloha k jídlům.
Jak uvařit hrášek? Jednoduchý a snadný recept
Vařte hrášek (2-3 minuty). Poté použijte minimální množství vody, které je potřeba, a nepřidávejte sůl.
Jak vařit mražený hrášek?
Připravit mražený hrášek je jednoduché, pokud budete postupovat podle našich pokynů:
- Vysypte sáček mraženého hrášku do velké pánve
- Na vrch hrášku přidejte šest lžic másla, česnek a cukr
- Na střední plameni restujte, dokud se máslo nerozpustí a hrášek se nezačne vařit
- Osolte, opepřete a poté můžete podávat.
Jak uvařit mražený hrášek v mikrovlnné troubě?
Mikrovlnná trouba je také skvělou možností, jak si připravit mražený hrášek.
Jedná se o rychlý a snadný způsob.
- Vložte hrášek do nekovové nádoby, která může jí do mikrovlnné trouby
- K hrášku přidejte lžíci vody
- Vařte na plný výkon po dobu 3-4 minut
- Hrášek poté vyndejte a můžete servírovat
Příprava hrášku bude trvat zhruba 5 minut.
Jak skladovat hrášek?
Nejlepší způsob, jak skladovat hrášek je v mělké vzduchotěsné nádobě nebo v uzavíratelných plastových sáčcích v lednici, abyste mohli maximalizovat jeho čerstvost.
Jak dlouho vydrží vařený hrášek v lednici?
Při skladování ve vzduchotěsné nádobě nebo v uzavíratelném plastovém sáčku vydrží uvařený hrášek v lednici po dobu až 5 dní.
Jak ohřát hrášek?
Při ohřívání vařeného hrášku z lednice trvá v mikrovlnné troubě jen asi 2 minuty.
Čerstvý nebo mražený hrášek?
Věřte nebo ne, mražený hrášek chutná při vaření lépe než čerstvý. Proč tomu tak je?
Zmražený hrášek se bleskově zmrazí na vrcholu jeho zralosti. Můžete se spolehnout na jeho sladkou a jemnou chuť. Čerstvý hrách, který zakoupíte v obchodě má tendenci být pevnější od doby, kdy byl utržen, až do doby kdy byl zakoupen.
TIP na čtení:
7 potravin, které pomáhají zvýšit hladinu estrogenu v těle