DalšíMagazínZdraví

Čím nahradit tvaroh? 10 nejlepších alternativ!

Pokud potřebujete ve svém receptu nahradit tvaroh, tak se nemusíte ničeho obávat, protože místo tvarohu se dá použít několik náhražek. Ať už jste alergičtí na mléčné výrobky nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, máme pro vás skvělé řešení. V našem článku se dozvíte o nejlepších náhražek tvarohu, mezi které můžeme zahrnout mléčné výrobky nebo i jiné alternativy, které mají podobné vlastnosti i konzistenci.

Čím nahradit tvaroh?
1

Co je tvaroh?

Věděli jste, že tvaroh díky svým živinám podporuje svaly, nervy a kosti?

Tvaroh má nízký obsah tuku, ale zároveň vysoký obsah vápníku, sodíku, draslíku a dalších cenných bílkovin. Navíc obsahuje všechny vitamíny skupiny B a také vitamíny K a D, které jsou pro naše kosti velmi důležité.

Hledáte inspiraci bydlení? Vyzkoušejte → Anabel.cz

2

Čím nahradit tvaroh?

Jaké jsou nejlepší alternativy tvarohu?

1) Sýr Ricotta

Sýr ricoota patří ke skvělým alternativám tvarohu, protože má podobnou chuť a krémovou texturu. Vyrábí se ze syrovátkového proteinu, který zbyde při výrobě sýra, což mu dodává lehčí texturu než tvaroh.

Tento sýr je neuvěřitelně všestranný a lze jej použít v různých receptech, včetně palačinek nebo dezertů. Může sloužit jako náplň, poleva nebo i přísada do slaných a sladkých pokrmů.

Ricotta je pravděpodobně nejběžnější náhražkou tvarohu, protože se vyrábí podobným způsobem.

Je výborný na obsah živin, zinek, vápník a základní vitamíny.

Hledáte způsob, jak efektivně zhubnout? Vyzkoušejte některou z těchto proteinových diet!

MixSlim logo
Ketomix recenze

2) Sýr feta

Pokud hledáte alternativu namísto tvarohu ve slaných receptech, jako jsou pomazánky nebo čerstvé saláty, tak sýr feta může být skvělou volbou. Tvaroh v dezertech bych ale nedoporučoval nahrazenou fetou, má totiž slanější chuť.

Feta se dá dokonce smíchat se smetanou v mixéru, abyste dokázali napodobit texturu tvarohu, pokud si to přejete.

Doporučujeme používat sýr feta jako snadnou náhradu tvarohu v poměru 1:1 ve svých receptech.

3) Mascarpone

Sýr mascarpone může být lahodnou náhražkou tvarohu, zejména ve sladkých receptech. Ačkoli mezi nimi existují určité rozdíly, mascarpone může být dobou alternativou k tvarohu v určitých pokrmech.

Má skvělou hladkou texturu, která je podobná tvarohu, ale s hutnější a bohatší texturou.

Díky tomu je vynikající volbou pro dezerty a krémová jídla, když zrovna nemáte po ruce tvaroh.

Sýr mascarpone má jemnou, lehce nasládlou chuť, která se dobře hodí k různým příchutím. I když to nemusí mít chuť tvarohu, je to smetanové a má lehce máslovou chuť.

Tento sýr se doporučuje používat v poměru 1:1.

4) Kozí sýr

Kozí sýr má výraznou a pikantní chuť, která dodává receptům lahodnou chuť.

Oproti jemnosti tvarohu má výraznější chuť, která může vašim pokrmům dodat nový rozměr.

Dokáže pokrmům dodat podobně hladkou texturu, stejně jako tvaroh.

Kozí sýr se dobře hodí do salátů, těstovin nebo dokonce i do pečiva, jako jsou koláče.

Jako náhradu tvarohu můžete použít stejné množství kozího sýra.

5) Smetanový sýr

Smetanový sýr může v některých receptech sloužit jako alternativa k tvarohu, pokud je požadována krémová textura, jako je tvarohový koláč nebo poleva.

Má jemnou a mírně kyselou chuť, ale obecně je méně chutný než tvaroh.

Díky jeho neutrálnímu profilu se dobře mísí s různými pochutinami a přísadami ve sladkých i slaných pokrmech.

Struktura je odlišná ve srovnání s tvarohem, ale pokud je chuť důležitější, smetanový sýr je skvělou náhradou.

Allstar CBD konopný olej: recenze a zkušenosti

6) Parmazán

I když se to může zdát trochu zvláštní zpočátku používat parmazán jako náhradu tvarohu, nutriční hodnoty jsou si podobné.

Oba sýry mají vysoký obsah bílkovin a vápníku.

Parmezán chutná nejlépe, když je zakomponován do slaných receptů a může být skvělou náhradou při použití tvarohu.

Výměnný poměr je obecně jeden šálek na jeden šálek, ale můžete začít s menším množstvím a pomalu přidávat další podle vaší potřeby.

7) Zakysaná smetana

Zakysanou smetanu lze použít ve slaných receptech, které vyžadují tvaroh.

Je důležité si uvědomit, že textura je mnohem krémovější a obsah vlhkosti je také vyšší.

Nejlépe se používá jako náhrada dipů a omáček, když chcete přidat jídlu pikantní nádech.

8) Řecký jogurt

Řecký jogurt je oblíbenou alternativou tvarohu díky své podobné smetanové struktuře a pikantní chuti.

Vyrábí se přecezením běžného jogurtu, aby se odstranila syrovátka, což má za následek hustší konzistenci.

Má také vysoký obsah bílkovin, vápníku a probiotik, takže je ideální výživnou náhradou tvarohu. Můžete si ho vychutnat samostatně, nebo ho můžete použít jako náhradu dipů, omáček a pečených výrobků, které vyžadují tvaroh.

9) Mandlové mléko

Pokud hledáte bez mléčnou náhražku tvarohu, která má také nižší obsah tuku a kalorií, mandlové mléko je vynikající volbou! I když není tak hustý a krémový jako tvaroh, má jemnou ořechovou chuť, která se dobře hodí do mnoha receptů, zejména do těch sladších.

Ketomix: recenze, zkušenosti a slevový kod

10) Šlehačka

Šlehačka může být skvělou alternativou tvarohu v dezertních receptech. Můžete jím pokrýt ovoce, dort, vafle nebo i tvarohový koláč. Navíc je snadno dostupná v místních obchodech.

Důvod proč tak dobře funguje v dezertech je ten, že je lehká a nadýchaná s jemnou a neutrální chutí.

To vám umožní doplňovat ostatní ingredience, aniž byste je přeěžovali.

Je sladší než tvaroh.

Důvěryhodné zdroje:

[1] What Is Cottage Cheese and How Is It Made?

[2] Why Cottage Cheese Is Super Healthy and Nutritious

Autor článku: https://www.zoomstudio.cz/

TIP na čtení:

Budeš dostávat obsahové novinky ze světa fitness a zdravé stravy.

Pro přihlášení k odběru vyplň následující údaje

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Nenechte si ujít naše články!

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.