Avokádová pomazánka recept
|

Avokádová pomazánka recept

Avokádová pomazánka je skvělá volba pro všechny, kdo hledají rychlou, zdravou a chutnou svačinku. Díky krémové konzistenci a jemné chuti se hodí nejen na pečivo, ale třeba i jako dip k zelenině nebo součást obložených chlebíčků. Navíc její příprava zabere jen pár minut, takže je ideální, když nestíháte, ale nechcete dělat kompromisy v chuti. V…

Banana Bready- banánový chlebíček recept
|

Banana bread – banánový chlebíček recept

Banánový chlebíček je jedna z těch skvělých věcí, které vzniknou, když máte několik přezrálých banánů a nevíte, co s nimi. A i když je to vlastně „jen“ chlebíček, je to tak úžasně vláčné, voňavé a sladké, že se stane opravdovým favoritům v každé domácnosti. Příprava je jednoduchá a výsledky vždycky stojí za to. Můžete si…

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou
| |

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou jsou takové to jídlo, které vypadá slavnostně, chutná skvěle, ale přitom je vlastně úplně jednoduché na přípravu. Když jsem tenhle recept zkoušel poprvé, byl jsem překvapený, jak rychle se dá vykouzlit něco, co vypadá jako z restaurace. Šťavnaté maso, jemně nasládlá cibulová omáčka a k tomu třeba bramborová kaše nebo…

Náhražka prášku do pečiva
|

Čím nahradit prášek do pečiva?

V předchozím díle jsme si řekli, jakými produkty se dá nahradit mascarpone. V dnešním článku se s vámi podělím o další tip, který mám ozkoušený a to je čím nahradit prášek do pečiva! Prášek do pečiva je univerzální pomocník, který dokáže vykouzlit zázraky v kuchyni s pečením. Díky jeho vlastnostem těsto začne krásně kynout a…

Jak nahradit mascarpone?
|

Čím nahradit mascarpone?

Lahodný italský sýr, který je vyráběný z čerstvé smetany a díky své krémové konzistenci a nasládlé chuti si získal oblibu v kuchyni a receptech mnohých z nás. Mascarpone se používá po celém světě jak už v mezinárodní kuchyni (francouzské, americké nebo i asijské) tak především v italské při výrobě tiramisy, zmrzliny, rizota a dalších pokrmů….

Jak uvařit jasmínovou rýži

Jak uvařit jasmínovou rýži?

Jasmínová rýže je jednou z těch surovin, která dokáže skvěle doplnit téměř každý pokrm, od thajského kari po stir-fry. Její jemná, květinová vůně a lehce lepivá textura ji dělají ideální volbou pro mnoho asijských jídel. Dneska bych se s vámi rád podělil o svůj způsob, jak ji uvařit tak, aby vždycky vyšla na jedničku. Co…

Jak vařit černou čočku?
|

Jak vařit černou čočku? Rychlý a jednoduchý recept

Černá čočka jesou druh luštěniny, která je známá pro svou bohatou chuť a nutriční hodnotu. Je dobrým zdrojem bílkovin, vlákniny, železa a hořčíku. Je také bezlepkové, takže jsou vhodné pro lidi s celiakií nebo alergií na lepek. Černou čočku můžete vařit, péct, smažit nebo grilovat. Jak jí vařit? Jak vařit černou čočku? Ingredience: Postup: Chcete…

Vaření jáhlu
|

Jak vařit jáhly? Rychlý a jednoduchý recept

Jáhly jsou zdravá a chutná potravina, která se vyrábí z prosa. Jsou bohaté na živiny, včetně bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů. Jáhly jsou také bezlepkové, takže jsou vhodné pro lidi s celiakií nebo nesnášenlivostí lepku. Dají vařit, péct, smažit nebo grilovat. Můžete je použít k přípravě různých pokrmů, jako jsou jáhlové kaše, nákypy, polévky, saláty…

Jak vařit batáty? Rychlý a jednoduchý recept
|

Jak vařit batáty? Rychlý a jednoduchý

Batáty lze vařit, péct, smažit nebo grilovat. Jsou také skvělou přísadou do salátů, polévek a omáček. Batáty lze použít k přípravě různých pokrmů, včetně batátových chipsů, batátového pyré, batátového koláče a batátové polévky. Jedná se o zdravou a chutnou potravinu, která je vhodná pro všechny věkové skupiny. Jsou dobrým zdrojem živin a lze je připravit…

Jak dlouho vařit párky
|

Jak dlouho vařit párky?

Párky jsou jedním z nejpopulárnějších a nejuniverzálnějších pokrmů na celém světě, oblíbené pro svou jednoduchost přípravy a všestrannost. Ačkoliv se může zdát vaření párků jako snadný úkol, existuje několik klíčových kroků, které je třeba vzít v úvahu, aby byly párky dokonale šťavnaté a chutné. V tomto článku prozkoumáme různé metody vaření párků a poskytneme detailní…