Podobné příspěvky

Čím nahradit prášek do pečiva?
V předchozím díle jsme si řekli, jakými produkty se dá nahradit mascarpone. V dnešním článku se s vámi podělím o další tip, který mám ozkoušený a to je čím nahradit prášek do pečiva! Prášek do pečiva je univerzální pomocník, který dokáže vykouzlit zázraky v kuchyni s pečením. Díky jeho vlastnostem těsto začne krásně kynout a…

Co je melasa?
Melasa je hustá tekutina, silně aromatická, která se vyrábí jako „vedlejší“ produkt při výrobě cukru z cukrové třtiny nebo cukrové řepy. Nejčastěji se používá jako sladilo, a je označován za „černý zázrak“, který obsahuje vysoké množství sacharidů a minerálních látek (draslík, hořčík a vápník). Co je to melasa? V jakém obchodě jí můžete koupit? Třtinová melasa je…

MUDr. Klára Matušková – Zubní ordinace Hradec Králové
MUDr. Klára Matušková ordinacematuskova.cz Adresa: J. Koziny 827, 500 03 Hradec Králové Telefon: 606 686 830 E-mail: hradec@ordinacematuskova.cz Jaké jsou vaše názory a zkušenosti se zubařkou Klárou Matuškovou?

Jak vařit kuskus? Máme pro vás jednoduchý recept!
Kuskus patří k jedné z nejchutnějších příloh v poslední době a také i k té nejjednodušší! Ať už se chystáte připravit kuskus jako chutnou přílohu k hamburgeru, nebo ho chcete přidat do salátu, tak je však velmi důležité se naučit jak správně kuskus uvařit. S naším receptem jak uvařit kuskus se osvědčí v kuchyni jako…

Jak správně vařit kukuřici?
Kukuřice je oblíbenou letní pochoutkou pro mnoho lidí. Její sladká, jemná chuť a křupavá textura ji činí ideální přílohou ke grilování, piknikům, nebo jako základ pro širokou škálu pokrmů. Nicméně, aby byla kukuřice měkká, šťavnatá a plná chuti, je důležité vědět, jak ji správně vařit. Zde je náš průvodce tím, jak dlouho byste měli vařit…

Co je pesto? Chuťový zázrak ze světa Italské kuchyně
Pesto, plným názvem Pesto alla genovese, je tradiční italská omáčka, která se připravuje z čerstvé bazalky, strouhaného tvrdého sýra (typicky Parmezán nebo Ovčí sýr), olivového oleje, piniových ořechů a česneku. Slovo „pesto“ pochází z italského slova „pestare“, což znamená „drtit“ nebo „rozmělnit“. Tento název odkazuje na tradiční metodu přípravy, kdy se všechny ingredience rozmělňují v…