Kuskus patří k jedné z nejchutnějších příloh v poslední době a také i k té nejjednodušší!
Ať už se chystáte připravit kuskus jako chutnou přílohu k hamburgeru, nebo ho chcete přidat do salátu, tak je však velmi důležité se naučit jak správně kuskus uvařit.
S naším receptem jak uvařit kuskus se osvědčí v kuchyni jako příloha u mnoha pokrmů.
Co budete potřebovat?
- Pánev
- Kuskus
- Olivový olej nebo máslo
- Sůl
- Voda
- Vařečka
Postup
- Uvařte vodu: na každý šálek suchého kuskus použijte 1 a půl šálku vody. Přiveďte vodu k varu
- Přidejte sůl a olej nebo máslo: přidejte půl lžičky soli do vody a trochu olivového oleje nebo másla.
- Přidejte kuskus a nechte vařit: 1 šálek kuskusu nasypte do vroucí vody, jednou promíchejte lžíci, přikryjte pokličkou a stáhněte plamen. Potom kuskus nechte 5 minut vařit
TIP: Zrnka kuskusu se mají tendenci při vaření „vázat“, protože je dobré je načechrat vidličkou. Před podáváním vmíchejte jakékoli chuťové koření a nebo přísady.