DalšíMagazín

Předávkování kyselinou listovou: jaké jsou příčiny?

Předávkování kyselinou listovou, jaké jsou vedlejší účinky a příčiny? Kyselina listová hraje velmi důležitou roli v řadě biochemických reakcí, včetně produkce DNA. 

Kyselina listová předávkování

Můžete se kyselinou listovou předávkovat?

Mnoho lidí se klade otázku, zda se můžete předávkovat kyselinou listovou. Lékaři doporučují konzumovat kyselinu listovou denně okolo 400 mikrogramů (pro dospělého jedince). 

Lidé, kteří konzumují větší množství alkoholu, mají také vyšší spotřebu kyseliny listové. 

Pro ženy, které chtějí mít děti nebo právě kojí, je doporučený denní příjem kyseliny listové 800 mikrogramů denně. 

Dávkování a denní potřeba se může lišit v určitých životních situacích, jako je těhotenství, kojení nebo při velké fyzické námaze.

Předávkování kyselinou listovou může vést k nežádoucím účinkům. Například příznaky nedostatku vitamínu B12 mohou být maskovány nadměrným přísunem kyseliny listové. Navíc dlouhodobé předávkování kyselinou listovou může vést k poruchách střevního traktu.

Jaká je funkce folátu v lidském organismu?

Folát je pro člověka nezbytný a účastní se mnoha procesů. Folát je zvláště důležitý pro buněčné dělení a regeneraci buněk. Je také potřebný pro buněčnou diferenciaci. 

V kombinaci s vitamínem B12 a vitamínem B6 upravuje folát metabolismus homocysteinu. Ty by mohly nejen poškodit cévy, ale také vyvolat onemocnění zvané trombóza. 

Obecně je folát důležitý pro krvetvorbu, imunitní systém, růst dítěte v těhotenství a dělení buněk. 

Hladina kyseliny listové

Hladina kyseliny listové se určuje z různých důvodů. To se provádí odběrem krve.

Důvody pro stanovení kyseliny listové může být: anémie, podezření na nedostatek kyseliny listové, alkoholismus, dlouhodobá dialýza a léčba některými léky. 

Folát jako doplněk stravy

Pokud chcete zvýšit nízkou hladinu folátu ve vašem těle pomocí doplňků stravy, rozhodně byste měli věnovat pozornost formě účinné látky a jejímu původu. Folátové kapsle jsou zvláště vhodné pro zvýšení hladiny folátu.

Jsou velmi dobře snášeny a tělem jsou ve vysoké míře užívány. 

Připravěk by také neměl obsahovat žádné chemické přísady. 

Pokud si koupíte doplněk stravy v obchodě nebo na internetu, tak se ujistětě, že je tento výrobek vysoce kvalitní a od známé firmy.

Naše doporučení..

Pokud vám můžeme doporučit kvalitní a prověřený doplněk stravy s kyselinou listovou, tak určitě zvolte Kyselinu listovou od firmy Klas.

Tento doplněk stravy je nezbytný pro mnoho metabolických procesů v našem těle

Na závěr….

Kyselinou listovou se nelze předávkovat jídlem.. Příjme-li vaše tělo příliš mnoho kyseliny listové, přebytek se opět vyloučí močovými cestami. 

Nadbytek způsobuje kyselina listová ve formě doplňků stravy.

Předávkování kyselinou listovou může maskovat příznaky nedostatku vitamínu. Z toho důvodu si vždy hlídejte doporučenou denní dávku a změny vždy konzultujte s lékařem.

Budeš dostávat obsahové novinky ze světa fitness a zdravé stravy.

Pro přihlášení k odběru vyplň následující údaje

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Nenechte si ujít naše články!

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.