MagazínRecepty

Pečený lilek s cuketou

Pečený lilek s cuketou představuje jednoduché, ale přesto výrazně chutné a zdravé jídlo, ideální pro ty, kdo hledají lehkou a zároveň výživnou večeři. Toto jídlo, ve kterém se snoubí jemná chuť lilku s lehkou a svěží cuketou, je ideální pro vegetariány a vegany, ale osloví i milovníky masitých pokrmů, kteří hledají chutnou a zdravou alternativu.

Pečený lilek a cuketa: recept

Pečený lilek a cuketa: recept

Porce

5

Osob
Příprava

10

minutes
Doba vaření

25

minutes
Kalorie

109

kcal

Ingredience

  • 1 velký lilek, nakrájený na kostky

  • 2 středně velké cukety, nakrájené na kostky

  • 3 lžíce olivového oleje

  • ½ lžičky soli

  • Čerstvě mletý pepř podle chuti

  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky

  • 2 lžičky vyzrálého balzamikového octa

Pokyny

  • Předehřejte troubu na 230 stupňů
  • Do velké misky dejte lilek, cuketu, olivový olej, sůl a pepř. Rozložte na velký pečící plech.
  • Za občasného míchání opékejte, odkud zelenina nezměkne a nezhnědne (asi 20 minut)
  • Dejte vše na servírovací talíř. Před podáváním posypte bazalkou a pokapejte octem.
  • Lze podávat teplé, středně teplé nebo i za studena.

Informace

  • KALORIE: 109
  • CUKR: 5 g
  • TUK: 8 g
  • SACHARIDY: 8 g
  • VLÁKNINA: 4 g
  • BÍLKOVINY: 2 g
Ketomix: recenze, zkušenosti a slevový kod

Budeš dostávat obsahové novinky ze světa fitness a zdravé stravy.

Pro přihlášení k odběru vyplň následující údaje

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Nenechte si ujít naše články!

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Summary
Published On