Řecké brambory recept
Skvělý recept na řecké brambory, která může být jako skvělá obloha k masu nebo omáčce.
Porce: 6
Čas přípravy: 5 minut
Doba vaření: 1h 30min
Kalorie:
Bílkoviny: 3g
Sacharidy: 40g
Tuky: 5g
Ingredience:
- 4 velké brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
- 2 stroužky mletého česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek vody
- 1 polévková lžíce sušeného oregana
- 1 citron
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
- Rozehřejte troubu na 200 stupňů
Postup:
- Vložte všechny přísady do pekáče a promíchejte, dokud nejsou dobře spojeny
- Vložte do trouby a pečte zhruba 40 minut, dokud brambory nebudou mít „zlatou“ kůrku
- Vyjměte z trouby a promíchejte (otočte na druhou stranu) a posypte trochu soli, pepře a oregana
- Pokud pekáč je suchá, přidejte další 1/2 šálku vody a vložte zpět do trouby a pečte zhruba 40 minut, dokud druhá strana nebude mít taky „zlatou“ kůrku.
Dobrou chuť
